Mijn naam is Jacob en ik ben eind 1936 geboren in Scheveningen. Toen ik drieënhalf jaar oud was brak de oorlog uit. In ’t begin merkte ik daar weinig van maar in 1943 moesten we Scheveningen uit, Scheveningen werd “spergebied”, deel van de “Atlantikwall”. We kwamen terecht in Leidschendam, de geboorteplaats van m’n vader en voorouders. Daar brachten we een moeilijke tijd door, maar kwamen er zonder kleerscheuren door. In juni 1945 woonden we weer “op” Scheveningen. Na de lagere school, drie jaar Lyceum en twee jaar zeevaartschool in Vlissingen, voer ik een jaar of zeven als scheepswerktuigkundige op olietankers. Dit was een eentonig, ongemakkelijk en vooral warm leven, maar ik had het niet willen missen! Ik vertel er al veertig jaar over! Veel gezien, allerlei havens, maar vooral zag ik: zeer veel WATER. Ik nam in 1962 ontslag, studeerde voor het diploma B (2e machinist), gaf een paar maanden les op een zeevaartschool, vond toen met mijn verse diploma een baan bij een fabriek van textieldrukmachines en kwam zo in het zuidoosten van het land terecht. Ik maakte lange reizen over de hele wereld, monteerde en repareerde deze machines, en m’n zucht naar avontuur werd aldus behoorlijk bevredigd. Later, ik was intussen getrouwd, maakte ik kortere reisjes, meestal alleen in Europa en hield ik me bezig met grafische (proef) drukmachines. De secundaire kleuren geel, cyaan en magenta hebben toen een stevig stempel op mij gedrukt, zoals je ziet!

Tja, intussen ben ik gepensioneerd, woon in ’t midden van Nederland en houd me, behalve met verder leven, onder andere bezig met schrijven, rekenen, tekenen en schilderen (aquarel).

Misschien wil je meer weten: lees dan m’n boek over mijn “ZOEKTOCHT”. Dat is te vinden bij de knop “BOEK”.

Bij “BERICHTEN” vind je nieuws. Zo ben ik bijvoorbeeld een “kruistocht” tegen de CO2 gekte begonnen! Kijk op m'n weblog.

Ook zijn er LINKS naar mijn foto’s, afbeeldingen en aquarellen.